20x Nijmegen Hotspots 2020 - Van bruine Cafés tot hippe koffietentjes (2024)

Door Desi

Geplaatst op 23 juni 2018

0 Reacties

Nederland zit bomvol toffe steden, maar Nijmegen blijft stiekem mijn favoriet. Als student heb ik hier midden in de stad met heel veel plezier gewoond en nu woon ik net iets buiten Nijmegen. Het is de stad van Maas en Waal, Frank Boeijen, de Vierdaagse, een stad vol geschiedenis en Nijmegen werd meerdere keren uitgeroepen tot goedkoopste terrasstad van Nederland (wat eigenlijk al genoeg zou moeten zijn voor een bezoek). De laatste jaren is het hotspot heaven geworden. De leukste eettentjes en hotels schieten uit de grond, niet alleen In het centrum, maar ook in Nijmegen Oost en aan de waterkant. Voor mij meer dan genoeg reden dus om alle Nijmegen hotspots voor jullie te verzamelen.

Nijmegen hotspots

  1. Bistrobar Berlin: spraakvolle gerechten in het mooie Nijmegen Oost
  2. Bankoh: Asian met een twist! Met een geweldig uitzicht over de waal.
  3. De achteruin:De stadsoase van Nijmegen.
  4. MIA:Liefde voor ASIAN streetfood.
  5. Café Samson:Liefde voor ASIAN streetfood.
  6. Stoom Beer & Food: burgers en heel veel biertjes
  7. Café Faber: gezellig bruin café, een favoriet van Foedsie
  8. Wally: de beste burgers van Nijmegen
  9. Wally Groente Pop-up (gesloten): vega Fastfood, van worst naar wortel
  10. Café in de Blaauwe Hand: oudste café van Nederland
  11. Credible: een plek waar je uren kan blijven hangen
  12. Bistro Flores: gerechten zonder poespas. Kwaliteit en eenvoud daar staat Bistro Flores voor.
  13. Nibbles: food om te delen. Perfect voor mensen met keuzestress.
  14. Fresca: een zonnige plek in het mooie Nijmegen voor de beste ontbijtjes
  15. Fika: Scandinavisch genieten met de minibroodjes van Fika
  16. Lebowski: een gezellige wijnbar voor de lekkerste wijntjes gezellige wijnbar
  17. Munt: de lekkerste plek voor een healthy lunch
  18. De hemel: Hemels genieten!
  19. De Nieuwe Winkel:Culinaire hoogstandjes! Botanische gastronomie..
  20. The Fuzz Coffee: Onbijt, lunch of een goede kop koffie en een interieur om van te smullen.
  21. Bairro Alto: klein maar oh zo fijn
  22. Gesha Coffee bar: voor een lekker bakkie koffie en een nog beter uitzicht
  23. PACHO: Latin streetfood bar in de leukste straat van Nijmegen
  24. Mi Barrio: fijne plek in Nijmegen Oost

Bistrobar Berlin

In het mooie Nijmegen Oost vind je de super hippe Bistrobar Berlin. In 2016 opende dit restaurant haar deuren met niemand minder dan Ron Blaauw als huisadviseur. Het restaurant is een instant succes en zit nog altijd alle avonden bommetje vol.

Het is misschien wel mijn nieuwe favoriet. Niet alleen het eten, maar ook de sfeer, de mensen en de presentatie. Een smaakexplosie van begin tot eind. De gerechten zijn niet alleen ontzettend lekker, maar ook na het eten gesprekstof van de avond. Je kan er uren over praten. Hoe bijzonder een gerecht is of juist de eenvoud van het gerecht. Ook ik ben voortaan een Berliner. Misschien wel mijn favoriete Nijmegen hotspot. Lees meer over Bistrobar Berlin >>

20x Nijmegen Hotspots 2020 - Van bruine Cafés tot hippe koffietentjes (1)

20x Nijmegen Hotspots 2020 - Van bruine Cafés tot hippe koffietentjes (2)

Restaurant Bankoh

Berlin heeft er een grote broer bij, namelijk restaurant Bankoh. De smaak van Azië zoals je die nog nooit eerder hebt geproefd. Foedsie favoriet Berlin in combinatie met Azië: wij zijn verliefd. Verwacht bij Bankoh geen simpel noodle soepje, de gerechten zijn hier verfijnd. Het is Azië met een hele fijne twist. Als Indo vind ik het natuurlijk ontzettend leuk om te zien dat ook de rijsttafel en rendang op de kaart staat, en wat dacht je van een vegetarische lemper. Love it! Bankoh bevindt zich op de mooiste plek van Nijmegen, de handelskade met een uitzicht waar je u tegen zegt.

Tip. Het kan zijn dat je aan de bar moet zitten, zelfs als je gereserveerd hebt. Zelf vind ik dit een beetje ongezellig, bovendien mis je hierdoor het prachtige uitzicht. Geef dit dus even aan bij je reservering.

Tip:

  • Loempia Bebek
  • Lemper met jackfruit
  • Gerookte zalm met soja merengue en zeekraal
  • Lemon Chicken

20x Nijmegen Hotspots 2020 - Van bruine Cafés tot hippe koffietentjes (3)

20x Nijmegen Hotspots 2020 - Van bruine Cafés tot hippe koffietentjes (4)

De achtertuin

Yessss! Nijmegen heeft haar eigen Stadsoase en meteen een hele fijn. De perfecte plek om te borrelen en te happen. De stadsoase is geopend van vrijdag t/m zondag. Ook vinden er regelmatig evenementen plaats (als Corona dit toe laat uiteraard). Het is één grote hippe bedoeling met een heel fijn sfeertje. Absoluut een van de leukste hotspots van Nijmegen van dit moment. Naast speciaalbiertjes, wijntjes en zelfs co*cktails kun je er ook terecht voor lekkere simpele snacks. We love it. Je vindt de achtertuin net buiten het centrum bij Vasim.

Eigen Foto’s volgen snel. Ik was te druk met biertjes drinken de laatste keer ;p.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door De Achtertuin (@de_achtertuin) op

MIA

Ben jij ook zo’n mega fan van ASIAN streetfood, dan is MIA dé plek in Nijmegen om te wezen. Van verse loempia’s, dumplings tot volledige ASIAN hightea’s. Je vindt MIA bij het station en ziet er echt super leuk uit. Ook de verse ice tea’s zijn gruwelijk goed. Hoewel het misschien niet op de meest gezellige plek van Nijmegen zit, is dit wel echt een toplocatie. Zo spreken wij hier soms af met vrienden die met de trein komen en we niet zoveel tijd hebben. Plus het de perfecte plek om je hotspot tour in Nijmegen mee te starten of te eindigen. Zo kun je rollend weer de trein in. Van binnen merk je overigens niks van de locatie, het ziet er super sfeervol uit. Ook leuk is de mini asiansupermarkt die je hier vindt. Meteen weer flashbacks naar de seven eleven in Azië.

Café Samson

Café Samson is echt een begrip in Nijmegen. Elke avond is het hier dan ook KEI druk. Het café omschrijft zichzelf als een café zoals een café hoort te zijn. En daar zijn wij het helemaal mee eens. Vooral voor bierliefhebbers is dit echt een must-visit hotspot in Nijmegen. Ook leuk, je krijgt altijd een bakje pinda’s erbij en de doppen mag je lekker op de grond gooien. Goed voor de houten vloer.

Stoom

Beer & Food? In Nijmegen? Stop met praten, ik weet genoeg! Ik ben namelijk groot fan van Nijmegen, Food en Beer. In de oude Honigfabriek barst het van de hippe hotspots met als nr. 1 plek voor mij Stoom. Het gebouw alleen al is een kijkje waard. Een super toffe oude fabriek waar de creativiteit vanaf spat. Het is even zoeken waar je moet zijn, maar zodra je de gigantische graffiti wand ziet, dan zit je goed.

Stoom is een Brewpub waar je het lekkerste Amerikaanse pub food kunt bestellen in combinatie met het beste bier. Zo serveren ze kip van het spit en heerlijke burgers, maar ook vlees- en kaasplankjes waar je van gaat watertanden.

Bezoek Stoom en ervaar het zelf. Het is een heerlijke plek waar je zo de hele avond kunt blijven hangen. Door alle speciaalbiertjes en het lekkere pubfood zul je met wiebelende benen en een gevulde buik met een grote tevreden glimlach naar huis gaan. Het is één van mijn favoriete plekjes in Nijmegen. Ik hoop dat ik jullie hier ook van heb kunnen overtuigen en ook jij snel je weg naar Stoom weet te vinden.

20x Nijmegen Hotspots 2020 - Van bruine Cafés tot hippe koffietentjes (5)

20x Nijmegen Hotspots 2020 - Van bruine Cafés tot hippe koffietentjes (6)

Café Faber

Kom je uit Nijmegen of kom je hier vaker, dan ken je dit café zeker. Café Faber mag niet ontbreken aan dit lijstje. Regelmatig eindigen wij hier voor een speciaalbiertje of een borrelplankje. Dit oude, prachtige bruin café aan het Faberplein is zo lekker gewoon gebleven. Geen hip gedoe, gewoon goed bier en gezelligheid. Dat is dé kracht van Faber. Uit de fabertjeskrant kun je kiezen uit tientallen biertjes waar de medewerkers heel veel van af weten. Hoe leuk de krant ook is, het beste kun je je laten verrassen door de medewerkers. Wat?!? Een hotspot bij Foedsie op de lijst zonder eten. Tuurlijk niet. Bij Faber serveren ze super lekker pubfood. Ook nog eens voordelig, zo eet je hier zondag een pizza voor maar € 6,50.

20x Nijmegen Hotspots 2020 - Van bruine Cafés tot hippe koffietentjes (7)

20x Nijmegen Hotspots 2020 - Van bruine Cafés tot hippe koffietentjes (8)

Wally

Dé burgertent van Nijmegen blijft toch wel Wally! En mocht zeker niet ontbreken aan het lijst Nijmegen hotspots. Het was de eerste echte hippe burgertent in Nijmegen en voor mij liefde op het eerste gezicht. En met groot succes, want de kans is tegenwoordig groot dat je een tijdje in de rij moet staan om zo’n fantastische burger van Wally’s in je handen te krijgen. Bij Wally houden ze van burgers en dat proef je, zie je en hoor je. Want ze weten je hier echt alles te vertellen over de perfecte burger. Zo gebruiken ze alleen lokale, duurzame producten. Als we in de stad zijn, en we zijn in een burgermood (wat zeer vaak voorkomt) dan is de keuze altijd makkelijk. (De Wally saus is trouwens goddelijk en ook de zelfgemaakt ijsthee is een topper!)

Wally Groente Pop-Up (gesloten)

Sinds vorig jaar eet ik geen vlees meer en zelfs dan kan ik een bezoekje aan Wally niet laten. Helemaal leuk, is dat ze tegenwoordig ook een groente pop-up Wally hebben met vega junkfood. Hoe tof. Worst maakt plaats voor wortel.

20x Nijmegen Hotspots 2020 - Van bruine Cafés tot hippe koffietentjes (9)

20x Nijmegen Hotspots 2020 - Van bruine Cafés tot hippe koffietentjes (10)

Café in de Blaauwe Hand

Het oudste café van Nijmegen sinds 1542! Ja doe dat maar eens na. Dit historisch café is echt een pareltje en een favoriet van vele Nijmegenaren. Het café vind je midden in het centrum, maar toch nog een beetje verstopt. Hoe mooi het café ook is, echt groot is het niet. Een plaatsje bemachtigen kan dan soms wel een beetje moeilijk zijn. Maar dat maakt In de Blaauwe Hand juist zo bijzonder en leuk. Het café heeft een uitgebreide bierkaart en jaaa… je kan er zelfs eten.

Credible

Credible is zo’n plek waar je even snel naar binnen loopt en vervolgens de hele dag blijft zitten. Er heerst hier namelijk een super fijne, warme huiselijke sfeer. Je kunt er de hele dag terecht voor een hapje, drankje of zelfs om te overnachten. De kasten liggen vol leesvoer, platen en spelletjes. Je hoeft dus eigenlijk nooit meer weg.

Ook ben ik groot fan van het interieur van Credible. Het is vintage, maar dan lekker losjes. Niet te gestyled. Overal vind je kleine leuke details en iedere keer ontdek ik nog iets nieuws. Het is dé plek om bij te kletsen met vrienden, co*cktails te gaan drinken, voor ontbijt, om te werken maar ook om uitgebreid te gaan dineren.

20x Nijmegen Hotspots 2020 - Van bruine Cafés tot hippe koffietentjes (11)

20x Nijmegen Hotspots 2020 - Van bruine Cafés tot hippe koffietentjes (12)

Bistro Flores

Gerechten zonder poespas. Kwaliteit en eenvoud daar staat Bistro Flores voor. Alle gerechten zijn geïnspireerd door de seizoenen en lokale producten. Niet alleen het eten van Bistro Flores is goed, maar het is ook een hele fijn, knusse plek. Dé perfecte plek om echt even te ontsnappen aan de drukte en uitgebreid te dineren.

Nibbles

Heb je vaak keuzestress of vind je het gewoon leuk om verschillende gerechten te proberen, ga dan naar Nibbles. Hier kun je genieten van allerlei lekkere kleine internationale gerechten/tapas. Wij kozen voor het Nibbles Exclusive Menu en dit was echt heerlijk. Een tafel vol heel veel lekkers om gezellig te delen. De Thaise crabcakes, risotto bitterballen en de saté van buikspek zijn absolute aanraders. Bij Nibbles zit je knus en gezellig. Ook een leuke plek voor als je met een groep ergens wilt gaan eten in Nijmegen. Overdag kun je er terecht voor de lekkerste gerechten.

Fresca

Op het zonnige terras van Fresca is het altijd goed vertoeven. Voor de lekkerste ontbijtjes moet je hier zijn, van verse yoghurt met homemade granola, oatmeals of een lekker eitje. Ook uitslapers kunnen hier altijd een ontbijtje scoren. Bij Fresca serveren ze de hele dag door ontbijtjes. Alle gerechten van Fresca zjinmet heel veel liefde en zoveel mogelijk lokale gerechten gemaakt en dat proef je meteen. Ook als het zonnetje niet schijnt kun je hier gezellig en knus zitten. ,want niet alleen het eten is om te smullen ook de vintage inrichting mag er wezen. Verse taartjes, All day breakfast, heerlijke broodjes, goed gevulde salades en geweldige koffies, ik hou ervan.

20x Nijmegen Hotspots 2020 - Van bruine Cafés tot hippe koffietentjes (13)

20x Nijmegen Hotspots 2020 - Van bruine Cafés tot hippe koffietentjes (14)

Restaurant Nimma

Restaurant Nimma zit misschien een beetje verstopt, maar is absoluut een bezoekje waard. Je kan hier namelijk heel lekker eten tegen een klein prijsje. Mijn favoriet: de poke bowl. Goddelijk!

20x Nijmegen Hotspots 2020 - Van bruine Cafés tot hippe koffietentjes (15)

20x Nijmegen Hotspots 2020 - Van bruine Cafés tot hippe koffietentjes (16)

Fika

Keuzes maken met eten vind ik zoooo moeilijk. Vaak staat er zoveel lekkers op de kaart dat ik niet wil kiezen. Dan is Fika ideaal. Fika is een Scandinavisch geïnspireerde lunch- en borrelcafé in het centrum van Nijmegen. Hier serveren ze o.a. smörrebröd. Heerlijk belegde kleine broodjes. De bedoeling is dat je er 2 á 3 besteld. YES! Daar hou ik van. Wil je liever iets zoets, dan zit je bij Fika ook helemaal goed. De lunchroom ziet er hipper de hip uit en de broodjes zijn fantastisch. Scandinavischer dan dit wordt het niet. Een absolute Nijmegen hotspot. Een bezoekje aan Fika is zeker de moeite waard.

Lebowski

Jaaaa…. Nijmegen heeft gewoon een Wijnbar. En niet zomaar eentje, maar écht een topper van een hotspot! Het interieur van de hippe wijnbar is industrieel, gezellig en chique tegelijkertijd. Er heerst een ongedwongen, gezellige sfeer en ze serveren de lekkerste wijntjes. Eigenlijk heb ik al te veel gezegd; You had me at WIJN. Doen dus!

De werkweek is doormidden! Met wie kom jij genieten van onze licht gekoelde Beaujolais? ??

Een bericht gedeeld door Bar Lebowski Nijmegen (@bar_lebowski_nijmegen) op

MUNT

Een lekkere gezonde lunch scoor je bij saladebar MUNT. Salades, smoothies en de lekkerste sapjes.

De Hemel

Een Hemelse ervaring! Huisgebrouwde biertjes en zelf gebrande koffie. Bij de Hemel draait het om ambacht. De Hemel is gevestigd midden in het centrum van Nijmegen in een prachtig oud klooster. Vooral in de lente komen wij hier graag. Dan staat de bloesom prachtig in bloei en is het echt een plaatje om te bezoeken. Ook de high tea is echt Hemels!

The Fuzz Coffee

Bij de Fuzz moet je een keertje geweest zijn. Het interieur is om te smullen! Een hele fijne plek voor een ontbijtje, lunch of een lekker kopje koffie.

Bairro Alto

Ook een fijne plek voor een lekker ontbijtje of lunch. Bairro Alto zit verstopt achter de grote markt in een prachtig pand (klein maar fijn) en is een heerlijke plek om de drukte te ontvluchten. Bij Bairro Alto kun je alle broodjes ook als salade bestellen. Super leuk. Vergeet ook niet de huisgemaakte taartjes een keertje proeven.

Gesha Coffee Bar

De kade in Nijmegen vind ik stiekem zo’n ontzettend fijn plekje. Zo vind je hieronder andere Bangko, een Foedsie favoriet! Toen we laatst een wandeling gingen maken richting de waal kwamen we bij toeval terecht bij Gesha Coffee bar. Een super leuk klein koffietentje aan de waal. Niet alleen de koffie is hier goed, bestel ook zeker even een bananenbrood of iets anders lekker.

PACHO

Ben jij dol op TACO”s dan moet je bij PACHO zijn. Een super tof eettentje in de leukste straat van Nijmegen, namelijk de Lange Hezelstraat. Pacho is een latin streetfood bar waar je o.a. super lekkere taco’s kunt bestellen. Ook nog een budgetvriendelijk. Dikke tip dus!

Mi Barrio

In het mooie Nijmegen Oost vind je heel veel leuke eettentjes waaronder Mi Barrio. Het stoere restaurant heeft een stoere, industriële uitstraling. Het pand is gigantisch, maar toch zit het vaak bommetje vol. Ondanks dat het een stoer, groot pand is, heerst er een warme, gezellige sfeer. Het menu biedt heel veel keuze. En in de zomer kun je heel goed vertoeven op het gezellige terras. Echt een aanrader.

Meer hotspots in Nijmegen

Toch niet helemaal wat je zocht? DE volgende hotspots staan nog op mijn lijstje om te bezoeken, maar zijn al meerdere keren getipt:

  • Cali
  • De nieuwe keuken
  • Kattencafe Balthazar
  • Down town, MIA
  • First Things First
  • Eatery The Pancake
  • MANNA

Ook ben ik reuze benieuwd naar:

  • ToKokoro Ramen
  • Plek Nijmegen
  • The Bite CLub
  • The Fresh Factory

Hotspot gespot?

Whaaatttttt! Staat jouw favoriete Nijmegen hotspot er niet bij. Of ben jij zelf een favoriet en vind je dat je ook een plekje op Foedsie hebt verdiend. Neem dan contact op met [emailprotected].

Blij met dit artikel? Stuur Foedsie wat liefde door een reactie achter te laten, ons te taggen als je een tip gebruikt of door Foedsie te volgen op Instagram. Of ga helemaal nuts en doe het alledrie. Daar worden wij heel blij van.

20x Nijmegen Hotspots 2020 - Van bruine Cafés tot hippe koffietentjes (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gov. Deandrea McKenzie

Last Updated:

Views: 6641

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gov. Deandrea McKenzie

Birthday: 2001-01-17

Address: Suite 769 2454 Marsha Coves, Debbieton, MS 95002

Phone: +813077629322

Job: Real-Estate Executive

Hobby: Archery, Metal detecting, Kitesurfing, Genealogy, Kitesurfing, Calligraphy, Roller skating

Introduction: My name is Gov. Deandrea McKenzie, I am a spotless, clean, glamorous, sparkling, adventurous, nice, brainy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.